Sexualbrott mot barn ger konsekvenser för generationer. Det har fått GF&K att starta sin vana trogen kunskapshöjande seminarier i ämnet. Vi utgår ifrån forskning och evidensbaserade interventioner för att få fram en bra bild över hur vi ska skydda barn idag, vad vi ska göra när det hänt och hur vi ska behandla de som drabbats.

GF&K har engagerat sig i ämnet då vi ser hur ett trauma som är obehandlat påverkar människans hela system genom den skadliga toxiska stressen som uppstår.

Annika Lundegårdh, GF&Ks grundare har skrivit två rapporter under 2015

  • Konsekvenser av sexuella övergrepp från barndomen
  • Sexuella övergrepp under tidig barndom, vad gör det med tonårs- och vuxensexualiteten?

GF&K bryr sig om barnen och har engagerat sig i sexualbrott mot barn. Vi har byggt seminariet Trasdockans dag sedan 2009. Innan dess arrangerade vi Sexuella övergrepp mot barn och unga sedan 2005. Bland annat så bjöd vi då in Länspolismästare Göran Lindberg som sedan dömdes för sexualbrott mot barn. En erfarenhet att berätta om.  Innan GF&K bildades byggde vi seminarier om Sexuella övergrepp 1989, 1990, 1991 även då tillsammans med andra.

Välkommen att lära mer om hur vi kan skydda barn, hur vi kan ge stöd till barn som är utsatta och hur vi kan reducera konsekvenserna.

Tack för ditt mod!

 

 

Extra information